AKTUALITY - REPORTÁŽE - POZVÁNKY
NÁZORY - KOMENTÁŘE - DISKUZE

Email info@nasekosmonosy.cz
Telefon 725 244 482
Facebook Naše Kosmonosy Naše Kosmonosy
 

Naše Kosmonosy

  • Zvětšit písmo
  • Původní velikost písma
  • Zmenšit písmo
Home Události a pozvánky Pozvánka na slavnostní odhalení památníku - pátek 10.10.2014

Pozvánka na slavnostní odhalení památníku - pátek 10.10.2014

Email Tisk PDF

odhaleni pomniku

Přidejte svůj komentář

Very HappySmileWinkSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughingMadRazzEmbarrassedCrying or Very SadEvil or Very MadTwisted EvilRolling EyesExclamationQuestionIdeaArrowNeutralMr. GreenGeekUber Geek
Vaše jméno:
Komentář (zde můžete používat HTML tagy):
  Ověřovací kód. Pouze písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
14 Ljulin Christov napsal(a) v Středa, 08 Říjen 2014 09:03
Bůh chraň pomník, město Kosmonosy a občané !!! ZDAŘ Bůh !!! S pozdravem Ljulin.
Pamětník napsal(a) v Středa, 08 Říjen 2014 12:36
Překvapená a už bych si dala pozor. Neboť si všichni pamatujeme, jak dotyčný pán vlastním tělem hystericky blokoval vstup rodičům a dětem do školky na zámku. Nebo fyzicky inzultoval sousedy v domě.
No, abychom nedostali přes ústa Very Happy
karel napsal(a) v Středa, 08 Říjen 2014 12:16
A kdo nepřijde bude zbit !
Překvapená napsal(a) v Středa, 08 Říjen 2014 10:36
Pane Christove, balancujete na hraně směšnosti, možná jste přes ní už přepadl. Když už jste si utřel slzy a přestal lézt do zadku nejlepšímu starostovi jakého Kosmonosy kdy měly, tak vzýváte zase Boha. To jste ale měl za p. Blechou, to je spojka na Boha, v soc-dem jsou neznabohové Smile)
 
13 Obvykle mlčící napsal(a) v Neděle, 05 Říjen 2014 17:56
Je to už tak trapné a únavné. Ať se spojují volby s odhalením pomníku, nebo ne.
I malé dítě, když se mu něco stále opakuje pořád dokola, se zasekne a schválně udělá opak.
Všichni to vnímáme, jak se naši zastupitelé chovají a dělají si obrázek sami o sobě.
Jsem zvědav, jak zase budou kosmonoské ovečky volit. Surprised
12 Edmir Dizdarevič napsal(a) v Neděle, 05 Říjen 2014 17:45
Myslíte, že se lidé rozhodují až v den voleb a na volbu má vliv to, že někdo odhaluje sochu? Abychom zbytečně nedělali z komára velblouda.
11 Petříček napsal(a) v Pátek, 03 Říjen 2014 22:07
(9) Ano, tak to přesně je. Ale nesmíme zapomenout, troufám si říci, na nejdůležitější osobu v této "kauze" - osobnost umělecky evropského formátu, akad. sochaře Milana Knoblocha, který s obrovským entuziasmem, i přes svůj věk (ročník 1921) a následky zranění bustu Humprechta Jana Černína vytvořil. Jeho přáním, mj. jako čestného občana Kosmonosy, s ohledem na svůj věk, je odhalit památník co nejdříve. Je to přesně po 80. letech, co bude další památník k historické události v Kosmonosích odhalen!
10 Karel napsal(a) v Pátek, 03 Říjen 2014 08:52
Díky pane Bartoši. Pěkné a jasné.
Jiří Bartoš Sturc napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 23:44
No, klasika - polopravdy, místy i nesmysly a konspirace - dovolte pár argumentů ode mne, kdo nejsem občanem Kosmonos a nejsem zásadněji zainteresován ve zdejší komunální politice. Jsem pouze milovníkem Kosmonos, členem muzejního spolku a z matčiny strany potomkem zobrazeného H. J. Černína.

OS Pomník vzniklo pouze a jedině z kulturních pohnutek, jeho hlavním motorem byl pan Christov, který ač původem cizinec, obdivuhodným způsobem a s téměř dětsky naivní přímočarostí je dosud nejaktivnějším členem a předsedou OS. Od začátku jsme členové sdružení (Christov, Vaněk, Petříček, Bartoš) deklarovali, že hodláme pomník zbudovat pouze ze sponzorských darů, abychom se vyvarovali něčích "keců", že je to vlastně obstarožní zbytečnost, ve které se utopily veřejné prostředky, tedy osočení pana starosty Vaňka je prosté "hození blátem", neboť opravdu ve věci shánění prostředků na pomník nic "záměrně nezazdil".

Výše uvedená pozvánka, je bohužel opravdu velmi nešťastně zformulována - obsahuje irelevantní informaci, že na akci zve také město Kosmonosy – to je prostě jen omyl, ne nějaký záměr. Pomník jsme si vymysleli my členové sdružení – vydupali jsme si ho, my si jej také odhalíme a my také na tu akci zveme. (Pozvánka má již lepší verzi, která by urychleně měla tuto nahradit.) Co se týká pozvaných, je nám jedno, zda jsou z ČSSD nebo odjinud – protože mluvit tam budou prostě jen členové OS nebo Černínové a potomci, v tom máme ve sdružení naprosto jasno. Jinak akce je nepolitická a ukazovat se tam může kdo chce.

Neznám pohnutky, kvůli kterým byl termín údajně přesunut z 12. na 10.10. Já jsem od začátku informován, že odhalení je 10. 10. Skutečnost, že tento termín zároveň garantuje fakt, že M. Vaněk se akce bezpečně zúčastní jako starosta, a že to může ovlivnit voliče v den voleb, nevidím absolutně jako etický problém. Je to sice výsledek jeho aktivity občanské, nikoliv politické, ale tato práce probíhala v čase jeho mandátu a je tedy logické, že ono dílo pro budoucí tvář města si bude chtít "vykopnout do světa" jako starosta. (Nebo to si jako kandidáti v den voleb mají dát pytel na hlavu a zavřít se doma, aby nehrozilo nebezpečí, že se na ulici na někoho usmějí a dotyčný by je nařkl z ovlivňování v den voleb?) Zásadní je v tomto směru, zda aktivity v čase kampaně a voleb, jsou zároveň aktivitami, kterým se onen kandidát už věnuje dlouhodobě a je tedy jasné, že nejde jen o předvolební tah - M. Vaněk je ve sdružení nezištně stejně jako my ostatní od jeho založení v roce 2012. (Navíc fakt, že v tomto OS sedíme, bývá bohužel pro mnohé spíše impulzem považovat nás za "obstarožní exoty" a ne že by to mělo přinášet nějaké body).

Jaké jsou pohnutky a okolnosti té půjčky? - Ano, mohli jsme ještě pár let počkat, třeba na nějaké výročí hraběte Humprechta Jana, či tak podobně a peníze dostřádat bez půjčky - Ale, když dovolíte kritikové, mistrovi Knoblochovi je přes devadesát a rád by se prostě odhalení svého díla dožil – navíc jako členové sdružení jsme mu zavázáni za jeho osobní vklad do této věci...

...Na závěr si dovolím povzdech - Proč v Kosmonosích každej vidí za vším jen "vychcanost" fixlaudón!!! Shocked
Ljulin Christov napsal(a) v Sobota, 04 Říjen 2014 08:33
Jiří děkuji ..........
Ljulin Christov napsal(a) v Sobota, 04 Říjen 2014 08:33
Jiří děkuji ..........
 
Petr Boubín napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 21:53
Veřejně se tímto omlouvám panu Christovovi za nepřesnou informaci uvedenou v mém komentáři. Město skutečně dalo OS dotaci na činnost v hodnotě 49.000,- Kč. Ovšem vzhledem k tomu, že v celkových nákladech na přípravu památníku se jedná o nepatrnou částku /dle informací, které se dají dohledat na webových stránkách bylo počítáno s částkou cca 750tis. Kč/ rozhodně město není tím jehož zásluhou byl památník realizován. Zda mezi přispívateli byl i pan Vaněk nejde dohledat, protože na stránkách spolku na www.kosmonosy.cz je přehled dárců pouze za rok 2013.

Nadále, ale musím trvat na tom, že uspořádat tuto akci v den voleb, v blízkosti volební místnosti a pozvat na ní prominenty strany, za kterou starosta kandiduje je možná na hraně volebního zákona, ale rozhodně naprosto v rozporu s dobrými mravy a slušným chováním.

A jen pro doplnění předestírám, že za mými příspěvky rozhodně není zloba. Naopak. Záslužné činnosti spolku jen tleskám a máte můj obdiv. A právě proto mi vadí, že se ze strany, minimálně, starosty jedná o zcela zřejmou volební agitaci.
Ljulin Christov napsal(a) v Pátek, 03 Říjen 2014 17:28
Děkuji moc krát a mám slzí v očích. S pozdravem Ljulin
Ljulin Christov napsal(a) v Pátek, 03 Říjen 2014 17:28
Děkuji moc krát a mám slzí v očích. S pozdravem Ljulin
 
Petr Boubín napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 13:32
Jen, aby bylo jasné proč je kolem celého takové pozdvižení - pokud by odhalování památníku byla městská akce a památník byl hrazen z městského rozpočtu, bylo by naprosto pochopitelné, že si u toho vládnoucí garnitura ohřeje svoji polívečku a zviditelní se. U této akce je problém v tom, že město na památník nedalo ani korunu, když občanské sdružení požádalo o zápůjčku na dokončení památníku rada města a zastupitelstvo tuto půjčku zamítly. Nakonec si na dokončení vzal sám na sebe půjčku jeden z patriotů a členů občanského sdružení. Původní termín odhalení měl být 12.10. a najednou došlo i přes odpor lidí, kteří ten památník vydupali ze země k posunu termínu na 10.10. Další věc je proč tam jsou ze strany starosty pozváni prominenti ČSSD? Nikdo z nich se na památníku nijak nepodílel. Jestli by tam měl někdo vystoupit tak potomek Černínů a pan doktor Petříček jako duše celého památníku. Jenže účast toho prvního není vítaná ze strany starosty a ten druhý se k takové šaškárně nebude chtít propůjčit. Takže se tam budou plácat po ramenou lidi, kteří se o nic nezasloužili.
Ljulin Christov napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 20:25
Nemáte pravdu.20. prosince 2013 MěÚ dalo 45000,00 a 07.dubna 2014 MěÚ dalo 4000,00kč. dotace na činnost. S pozdravem předseda OS. Památník barokních Kosmonos - Ljulin Christov.
David Odnoha napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 15:43
Aby Vás někdo nechytl za slovo: ano, rada města půjčku zamítla a zastupitelům doporučila totéž, ale zastupitelé ji nezamítli; předkladatel návrh před hlasováním stáhl.
 
Josefa napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 10:24
Od starosty, který se osobně zasloužil o to, že město nedalo na památník ani korunu je to ubohé.
Ljulin Christov napsal(a) v Neděle, 05 Říjen 2014 16:58
Vážení občan města Kosmonosy Miroslav Vaňek - starosta daroval na památník 5 000,00 kč . A kolik kolik vy sté daroval ?????????????????
Ljulin Christov napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 20:29
Město dalo 2013 45 000,00 kč. a 2014 4 000,00 kč. dotace na činnost. S pozdravem l. Christov
 
Josef napsal(a) v Středa, 01 Říjen 2014 22:15
podtitulek mohli na tu pozvánku dát

ANEB komédia
jak zašlapat krásnou myšlenku do země, slovutné a překvapivé pojednání o tom, jak i třista let mrtvého nebožítka zneužíti a pak po další nicotné čtyři roky dobře se míti.
Součástí představení taktéž panoptikum města K.

Franzi, Tys to již před sto lety viděl a psal jsi takové příběhy, nebetyčně obdivuji Tvé vize a schopnost popsat nás a naše konání!

S úctou,

Josef K.
Ljulin Christov napsal(a) v Sobota, 04 Říjen 2014 09:03
Pane Bože vy máte přízemní názory !!!! ........
 
Ljulin Christov napsal(a) v Středa, 01 Říjen 2014 17:15
Svět a Kosmonosy potřebuje lidi, kteří dovedou něco udělat a ne lidi, kteří umejí vysvětlovat proč neco neudělali.
Ljulin Christov napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 20:44
A se za vás ......... p.starosta M. Vaněk je aktivní člen výboru OS.Je to od vás jen zloba.Ljulin
Ljulin Christov napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 20:42
A se za vás ......... p.starosta M. Vaněk je aktivní člen výboru OS.Je to od vás jen zloba.Ljulin
Ljulin Christov napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 20:40
A se za vás ......... p. je aktivní člen výboru OS.Je to od vás jen zloba.Ljulin
Petr Boubín napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 08:09
Ano, svět a Kosmonosy potřebují lidi, kteří dovedou něco udělat. Ale lidi, kteří se o konkrétně o tuto věc nikterak nezasloužili si na ní nyní chtějí přiživit popularitu. Proč neplatí původní termín odhalení památníku 12.10.? Protože už by pan starosta neměl důvod tam exhibovat? Proč na odhalování sochy vážící se ke Kosmonosům, vydupané Kosmonoskými patrioty, kteří neváhali do toho vložit vlastní prostředky, jsou najednou pozváni představitelé ČSSD, která se na památníku nijak nepodílela? Snad si nikdo nemůže myslet, že to není naprosto ubohá předvolební exhibice pana starosty a dalších jeho kandidátů.
Fantom blogů napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 04:27
Máte pravdu. Ani svět ani Kosmonosy, ale nepotřebují exhibicionisty, kteří pro věc nic neudělali a budou sebechvalně kvákat na náměstí. Jak praví klasik v jednom českém filmu v parafrázi "ten co nám házel klacky pod nohy tady dnes hubou tlachá".

Největší brzdou vaší činnosti (spolkové) je ten, kdo vám snědl nejvíc chlebíčků. Zkuste se zeptat kolegů spolukandidátů.
 
Pavel Janeček napsal(a) v Středa, 01 Říjen 2014 12:02
Po delší době přidám svou trošku do mlýna. Upozorňuji, že jsem kandidátem jiné kandidátky, tudíž může být vnímám můj příspěvek jako zaujatý.

Uvedená akce, na které má dle posledních informací vystoupit nejen starosta města, ale i další kandidát z kandidátky ČSSD a také senátor za ČSSD, má jednoznačný charakter volební agitace. Skrýt se za občanské sdružení nestačí. Zcela nepochybně je bohulibé, že někdo vybral peníze a postaví památník, akce je však účelově přesunuta na termín konání voleb.

Uvedený krok považuji za politicky nezralý a neuvážený. Gratuluji panu starostovi k tomu, že si tímto způsobem přivřel jedny a zavřel nejméně troje dveře pro následné povolební vyjednávání. A očekávám, že vznikne iniciativa, která se pokusí zabránit konání této akce soudním opatřením, což nám, Kosmonosům, přinese jen další ostudu. Nebude to ostuda těch, co se pokusí akci zabránit, bude to ostuda jen a pouze toho, kdo se ji chystá využít ke své politické prezentaci v den voleb.

K samotnému památníku. Klaním se a smekám klobouk zejména před panem Christovem a panem Petříčkem (ostatní zúčastnění doufám prominou, tito dva pro mne vyčnívají). Vynaložili spoustu úsilí a osobních financí (!!!) pro uskutečnění svého snu.
Petr Boubín napsal(a) v Středa, 01 Říjen 2014 11:37
Ale no tak, to přeci nemá s volbami nic společného. Jen to zrovna a úplně náhodou vyšlo na 10.10. Very Happy Very Happy
Karel napsal(a) v Středa, 01 Říjen 2014 08:54
To se stastosta nestydí pořádat své reklamní akce v den voleb. A CO VOLEBNÍ ZÁKON!!!
Ljulin Christov napsal(a) v Čtvrtek, 02 Říjen 2014 20:56
Starosta M. Vaněk se nemá za co stydít.Je to nejlepší starosta který jsem poznal..........
 
 
 

TOPlist

Archív



Tato webová stránka používá cookies. Používáním této stránky souhlasíte s jejich využitím. Chcete-li zjistit více informací o cookies a jak s nimi pracovat, použijte tento odkaz.

Používáním této stránky souhlasíte s využitím cookies pro zajištění funkce nástroje Google AdSense.