AKTUALITY - REPORTÁŽE - POZVÁNKY
NÁZORY - KOMENTÁŘE - DISKUZE

Email info@nasekosmonosy.cz
Telefon 725 244 482
Facebook Naše Kosmonosy Naše Kosmonosy
 

Naše Kosmonosy

  • Zvětšit písmo
  • Původní velikost písma
  • Zmenšit písmo
Home Názory K investiční politice města Kosmonosy v době koronakrize

K investiční politice města Kosmonosy v době koronakrize

Email Tisk PDF

Obyčejného člověka se svými problémy mnoho věcí kolem nezajímá, pokud má trochu důstojně zaplacenou práci, má na splácení svých hypoték a může si plnit alespoň trochu své sny, tak se o nic dalšího nestará. Nejinak tomu je i v Kosmonosech, kdy v komunálních volbách měl občan k disposici 57 613 hlasů a odevzdal 25 075 hlasů, tedy 43,5 %. Když tedy přistupuje náš spoluobčan takto k volbě zastupitelů, tak co by od nás zastupitelů (jako celku) chtěl očekávat. Výsledkem je mj., že informační pole v Kosmonosech ovládá současná vládnoucí garnitura na radnici a poslední dvě čísla Kosmonoského zpravodaje jsou toho dokladem. Od výzev, aby se občané zapojili do výběru názvů na biotopové koupaliště a multifunkční halu už redaktor Pavel Petr neví kudy kam, a aby popsal nějaké množství papíru, tak věnuje dvě stánky představování dvou současných zastupitelů - Ing. Pavla Janečka a MUDr. Martiny a Stegerové – viz https://www.kosmonosy.cz/wp-content/uploads/2021/01/Zpravodaj_04_21_web.pdf Možná by stálo za to, zjistit si podle zákona o informacích, kolik nás práce redaktora, vč. nákladů na tisk a distribuci celoročně stojí. Pojďme však k závažnějším otázkám, jak jsem naznačil v nadpise.

Podívejme se na investiční politiku města v návaznosti na letošní deficitní rozpočet města Kosmonosy, který bude se schválenými rozpočtovými opatřeními cca 100 mil. Kč v deficitu, a to však za předpokladu, že budou naplněny bezproblémově příjmy cca 122 mil. Kč, o čemž velmi pochybuji. Příjmy, které města obdržela od státu v dubnu byly již dosti jiné než obvykle. Než půjdeme do problematiky rozpočtu a investic, tak za povšimnutí stojí práce dvou klíčových výborů města - finančního a kontrolního, jejichž vedení obsadila vládnoucí garnitura svými lidmi. Tyto výbory už ani nepředstírají nějakou činnost. Finanční výbor – předseda Doc. Lad. Horák, viz poslední zápis z ledna minulého roku si možná ani neuvědomuje, že dle zák. o obcích č. 128/2000 Sb., § 119 odst. 2 zodpovídá za kontrolu a hospodaření s finančními prostředky města. Kuriozní situace nastala však u Kontrolního výboru, který je pod taktovkou zastupitele Vojtěcha Vaise – viz jeho složení https://www.kosmonosy.cz/o-meste/zastupitelstvo/vybory-zastupitelstva/kontrolni-vybor-zastupitelstva/. Ten se naposledy sešel v roce 2015 a na zastupitelstvu ve středu 28. 4. 2021 mj. budeme řešit stížnost na činnost Kontrolního výboru od p. Martina Kadlece z ul. Pod Koupalištěm … bez komentáře. A teď tedy k těm investicím.

Ve čtvrtek večer 22. 4. 21 jsem obdržel Email z města, že se následující den od 11.00 hod. koná slavnostní poklepání základového kamene na stavbu multifunkční haly. Z různých důvodů jsem se tohoto aktu nezúčastnil. Stavba bez vnitřního vybavení je sesmluvněna za 78. 636 tis. Kč vč. DPH. Pro mne je slabou náplastí to, že město obdrželo v rámci zběsilého utrácení státu na tuto stavbu dotaci ve výši 30 mil. Kč. Po šesti letech diskusí jsem nikde neviděl jakýkoli dokument, který by dokladoval, že stávající sokolovna ve vztahu k počtu tříd v ZŠ praská ve švech a děti ze školy nemají kde cvičit. Za celou dobu jsem nikde od žádného občana nedostal podnět, že toto zařízení v Kosmonosech chybí. Politické povídačky… občané Kosmonos si to zaslouží… či viz poslední Kosmonoský zpravodaj „….Hlavně děti ji budou po covidové době potřebovat pro své sportovní aktivity… V odpoledním čase by měla sloužit občanům a spolkům včetně fotbalistů Kosmonos… podle průzkumu… více jak 55 % lidí uvádí, že cítí a vnímají nedostatek možností sportovního vyžití.“ Tyto povídačky mne vůbec nepřesvědčily. S podrobnostmi kolem multifunkční haly je možno se seznámit na profilu zadavatele města Kosmonosy - je tam zveřejněna smlouva o téměř dvě stě stranách. Dokončení je samozřejmě plánováno příští rok v létě – před komunálními volbami. Co říci závěrem. Dá se říci, že město by snad mohlo halu v konečné sumě cca 95 mil. realizovat (náklad města 65 mil. Kč). Ale další investice, které jsou připravovány a jsou před zahájením, to již hraničí s hazardem – viz rozpočet města pro rok 2021. Např. v nejbližších měsících zahájení stavby biotopového koupaliště – letos 12 mil. Kč a příští rok dokončit… zase před komunálními volbami. Druhá hřišťová plocha s nočním osvětlením … letos v rozpočtu 3,5 mil. Kč. A také jsem v minulosti zapomněl otázku městské policie. Dle mého názoru, když v době krize, která u naší městské policie byla, jsme měli 4 strážníky, tak to bylo dostatečné. Nikde jsem neviděl, že by se bezpečnostní situace zhoršovala… V současnosti, pokud mi je známo se plánuje celkový stav 9 strážníků a budou zajištěny nepřetržité služby městské policie. Co však chci zmínit je výstavba nového objektu pro městskou policii. Tedy zbouráme autobusovou čekárnu a postavíme tam nový barák pro policii… je to zdůvodňováno tím, že do prostor po policii bude přemístěna podatelna úřadu, aby lidé nemuseli chodit nahoru po schodech. No, v době digitalizace, tedy nevím. Spíš rovnou řekněme, že úřad bobtná a není kam posadit zaměstnance. Pro letošek se připravuje zahájení stavby a je na to v rozpočtu plánováno 1, 5 mil. Kč. A poslední douška… Stč. kraj plánuje přestavět křižovatku u Čubanů, tj. směrem na H. Stakory (nikoli však na okružní křižovatku). V době, kdy intenzita dopravy od roku 2019 klesá, tak si myslím, že když jsme to tam vydrželi tak dlouho, tak by mohl zůstat původní stav. Do akce plánuje kraj dát letos 11 mil. Kč a město 6 mil Kč.

Tolik tedy neúplný pel mel o investicích města. Ve jménu těchto projektů je na neurčito např. odložena splašková kanalizace v ul. Wolkerova a Šmeralova za 10 mil. Kč. a odstranění havarijního stavu hasičárny v Hor. Stakorách za 2,5 mil. Kč. A dál již nebudu pokračovat. Každý zodpovědný občan se jistě v dnešní době, kdy toho někteří začínáme mít plné zuby, zamýšlí jak dál. Nějaké problémy s rozpočtem města si nikdo v zastupitelstvu nepřipouští. Vše podle hesla, vzhůru k lepším zítřkům a vše pro blaho člověka.

Ing. Karel Blecha

zastupitel města Kosmonosy   

Přidejte svůj komentář

Very HappySmileWinkSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughingMadRazzEmbarrassedCrying or Very SadEvil or Very MadTwisted EvilRolling EyesExclamationQuestionIdeaArrowNeutralMr. GreenGeekUber Geek
Vaše jméno:
Komentář (zde můžete používat HTML tagy):
  Ověřovací kód. Pouze písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
14 Edmir Dizdarevič napsal(a) v Neděle, 23 Květen 2021 19:03
Na webu města je už záznam z posledního JZ. Starosta a Zedník tam dobře okomentovali pasivitu občanů.
Lukas Prochazka napsal(a) v Pondělí, 24 Květen 2021 09:06
je to tak, pan Zednik to pekne okomentoval, lide se staraji, az kdyz je pozde. Jeste ze ty zaznamy mame.
 
13 Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 20 Květen 2021 21:03
Promiňte mi můj příspěvek jdoucí mimo téma článku. Chci upozornit na mimořádně závažné informace zveřejněné dnes na Seznamu Zprávy, na článek s názvem "V Česku se s karcinogenním azbestem nakládá hůř a hůř, varuje odbornice". Přečtěte si o mimořádně náročném odstraňování azbestu např. ve školách. Přečtěte si, že některé sanační firmy nedodržují postupy. Je také otázkou, kam se azbest ukládá a jak se ukládá.
12 Karel Blecha napsal(a) v Čtvrtek, 20 Květen 2021 06:35
Mlčící většina (která už tady v minulosti taky byla) si ani nepřečte co se píše dole, tj. že oddělení H. Stakor nepřichází v úvahu. Ale ta snaha stavět proti sobě obyvatele H. Stakor a Kosmonos tady je. A komentářem č. 25 to ukončeme. Včera 19. 5. 21 bylo zastupitelstvo ... bylo toho tam hodně. Např. se zmatečně se volil 2x předseda Kontrolního výboru - poprvé starosta Masarčík navrhl zastupitele K. Blechu a podruhé by navržen J. Jiří Müller. Nebyl zvolen nikdo. Příště se bude pokračovat. Velmi lajdácky to hoši připravili... ono celkem nikomu nevadí, že 2,5 roku Kontrolní výbor neexistuje. A bylo hodně dalších zajímavých věcí ... zajděte na hlasový záznam za týden. A myslím, že příští zastupitelstvo bude ještě zajímavější. Bude zapotřebí si na tomto webu udělat přípravu předem. A potom půjdem na prázdniny.

Ing. Kar. Blecha
zastupitel města
Kosmonosy
Lukas Prochazka napsal(a) v Čtvrtek, 20 Květen 2021 14:10
Je skoda; ze at pan Blecha nebo pan Müller nebyl zvolen, nevypada to trosku jako trosku prechod ANO do opozice? Pan Blecha jako opozicni zastupitel bojuje uz delsi dobu a treba se nekdo casem prida. Jeste ze ty hlasove zaznamy mame.

LP
 
11 Mlčící většina napsal(a) v Úterý, 18 Květen 2021 09:28
Dobrý den, už několik týdnů si zde čtu názory a dovolte tedy i můj. Znovu zde opakuji - co vlastně naši spoluobčané z Horních Stakor chtějí? Když starosta pan Petr Šíl prosadil jejich připojení / celých 78 voličů / ke Kosmonosům tak jsme netušili, co nás čeká. Stakory měly školu se suchými WC, autobusovou zastávku, prodejnu Jednoty, rozpadlou kapli a zvonici, zanedbaný hřbitov, hasičskou zbrojnici před rozpadem a také naprosto a dodnes děsivou a ostudnou a dědici zanedbanou hospodu. Porovnejte a uvědomte si co vše se opravilo, zrekonstruovalo, vybudovalo a zmodernizovalo a pracuje se dál a dál. A stále je to málo a vládne zde nespokojenost. Tato líheň různých divných politiků nás už stála dost práce, nervů, peněz. Takže pokud se chtějí v budoucnosti osamostatnit, myslím, že jim nikdo jim bránit nebude. Budeme jim přát úspěchy a konečně spokojenost. Laughing
Jan Fidler napsal(a) v Úterý, 18 Květen 2021 12:39
Ted bude ve Stakorech jeste vetsi napeti, jen co pujde most k zemi. Na par mesicu bude tato pupecni snura pretnuta ale zadny strach, v dobe dokonceni telocvicna a kouplaliste pana lekarnika/starosty bude most na svem miste Very Happy
 
10 Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 13 Květen 2021 01:30
To mi říkal Tommy Lee Jackson

To mi říkal černý stopař Tom - Tommy Lee Jackson:
"Kmen Stakoráků je statečný a bojovat zná,
nepodceňuj má slova varovná."

Někdo si našel na mém blogu článek s názvem To mi říkal Tommy Lee Jackson. Datum: středa 23. srpen 2017.
Bizon napsal(a) v Pátek, 07 Květen 2021 12:29
Pane Boubíne!
Doufám, že vám Ing. Janeček vysvětlí, proč byste si měl to, co chcete na tento web poslat, alespoň třikrát přečíst. Docent Horák není kompetentní, aby mohl dělat diagnozy v této oblasti. Stejně jako vy. Stejně jako vy by se měl krotit. Stejně jako někteří další, o kterých je to po léta známo.
Edmir Dizdarevič napsal(a) v Úterý, 11 Květen 2021 22:29
Nedělám si iluze, že kdyby byly karty rozdány obráceně, tak opozice pokorně tiše sedí a přikyvuje. Konkrétně u současného starosty je ta představa až komická. Very Happy Že opoziční zastupitel hodně věcí neguje je normální, průšvih je, že on neguje vše. Smile A od STARÉHO INVESTIČÁKA (nejde o urážku, tak se sám tituloval) bych čekal nejen kritiku haly nebo koupaliště, ale i návrh jiného řešení. A v ideálním případě i nějakou vizi, ale to mu možná křivdím a problém je jen v tom, že si nevzpomínám, s čím šlo KDU-ČSL do voleb.
Lukas Prochazka napsal(a) v Úterý, 11 Květen 2021 07:29
Ze zaznamu mi nepripada, ze by pan Blecha nekoho urazel. Pan Horak by se mel krotit, doba neni lehka ale na jednani zastupitelstva by nebylo spatne udrzet alespon urcitou uroven profesionality a slusnosti. Budte radi, ze na jednani nechodi moc lidi. Pan Blecha jako opozicni zastupitel bude hodne veci negovat, to je jasne. Prectete si nekdy Boleslavan a tam je kritika ze strany opozice bezna, akorat pravda v periodiku a ne na neoficilanim webu, mozna dobra inspirace pro pana Blechu. Kdyz bylo stavajici vedeni (nemyslim zrovna pana Boubina) v opozici tak pana Vanka nesetrili ani trochu, to same ted dela pan Blecha, akorat je na to sam.
Petr Boubín napsal(a) v Pondělí, 10 Květen 2021 19:28
Pane Bizone, pokud pan Blecha naznačuje, že někdy bylo manipulovano se zvukovými záznamy, tak by se měl hlavně krotit on. Pokud svým tvrzením věří tak by opravdu měl vyhledat pomoc odborníka.A ne všechny urážet a pomlouvat. A Ing. Janeček mi nic vysvětlovat nemusí, jsem dostatečně svépravný. Ale děkuji za upozornění
 
Karel Blecha napsal(a) v Středa, 05 Květen 2021 08:41
Tak tedy dnes už si každý může poslechnout zvukový záznam ze zastupitelstva, které bylo před týdnem.
Je ke cti radnice, že tam je vše zaznamenáno, tak jak proběhlo. Doporučuji tedy si od doby 1:10 si poslechnout, aby si každý udělal úsudek. Malá věcná poznámka... v 1:19 mluví zastupitel Ing. Müller a odvolává se na Strategický plán města Kosmonosy. Tento plán pozbyl svoji platnost na konci roku 2020 a mělo by se jaksi pracovat na novém Strategickém plánu.

Kar. Blecha
zastupitel města
Kosmonosy
Petr Boubín napsal(a) v Čtvrtek, 06 Květen 2021 18:15
Pane Blecho, tohle už přeháníte. Zvukový záznam je proto, aby byl průběh zm zdokumentovan. Jestli chcete naznačit, že s ním někdy bylo manipulovano nebo jste si myslel, že budu upravován teď, tak jste opravdu paranoidní a doporučení docenta Horáka, které se Vas tak dotklo, reflektovalo váš aktualni stav.
Edmir Dizdarevič napsal(a) v Středa, 05 Květen 2021 21:32
Čekal jste snad, že radnice bude zvukový záznam upravovat? Laughing Navíc k tomu ani nemají důvod, neslyšel jsem na záznamu nic, co by jim mělo uškodit. Jak jsem byl rád, že tam sedíte, když se jednalo o halách D+D, tak teď občas kroutím nechápavě hlavou. Kritizujete a negujete v podstatě vše parkováním počínaje a halou konče. Kdyby bylo policistů málo, tak to budete kritizovat, když je jich hodně, tak to také kritizujete a přitom jste dle záznamu pro navýšení hlasoval. Když se město obrátí na občany, ať vymyslí název, je to chyba, kdyby tak neučinilo, bude to také špatně. Kritizujete, že si Zpravodaj uzurpují pro sebe a pak slyšíme, že 7 let žádný zastupitel neprojevil zájem v něm otisknout článek.
 
Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 29 Duben 2021 03:28
Pane Ing. Blecho!
Poradím Vám, jak se vyjadřovat, i když s Vámi cloumá svatý hněv (osamělého bojovníka v poli) proti žádnými obavami netrpící přesile.
Nic jim pobouřeně nevyčítejte, sdělte jim klidně svá zjištění, své názory zastupitele, neironizujte, nehádejte se, dělejte si poznámky nebo předstírejte, že je děláte. Poděkujte jim s vážnou tváří za jejich hodnotné připomínky k Vašemu vystoupení a poté všechno přesně popište na webu pana Odnohy, opět bez ironie a hněvu a ukončete to těmito slovy: "Jsem rád, že jsem dostal příležitost pracovat s těmito výjimečnými lidmi. Nezáviďte!"

A smát se budeme my, čtenáři!
Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 29 Duben 2021 02:40
Pane docente Horáku!
Váš útočný, bezohledný způsob vyjadřování mi připomíná zednické políry a cynické hospodské povaleče. V mládí jsem takové pašáky posílal do pralesa na jejich rodné stromy, kde najdou opět klid a štěstí a nebudou řádit jako postřelené krávy jenom proto, že se někdo odvážil říct něco, co se jim nelíbilo.

Co kdybyste už něco udělal s těmi svými pocity nadřazenosti, povýšenosti a veřejně se neztrapňoval?
Edmir Dizdarevič napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 23:31
Pane Blecho jste šťastný člověk, protože se pravděpodobně podíváte do vesmíru. Jsem totiž přesvědčen, že až se spustí komerční lety, tak se Vám ostatní zastupitelé ochotně na let složí. Malá vada na kráse bude, že letenka nebude zpáteční. Very Happy

VOLBY – V komunálních volbách v celé ČR nepřekročila za posledních více než 20 let volební účast 50 %, takže naše město nevybočuje. Stejně jako Vy bych bral větší účast a je škoda, že víc spoluobčanů „neobětuje“ jeden večer měsíčně a nejde se podívat na jednání zastupitelstva, ale taková je prostě realita.

ZPRAVODAJ – S rozhovory problém nemám, i když bych Janečka odsunul do dalšího čísla (nic proti němu, dáma má přednost Smile ) a prostor věnoval hale, abychom se informace nedozvídali po kapkách z Boleslavského deníku. To samé web – už je pozdě, takže nemám chuť hrát hru POD JAKÝM ODKAZEM NAJDU INFO, ale pokud je pod INVESTIČNÍ AKCE A VELKÉ OPRAVY cyklostezka 1 a 2, kanalizace… a o hale ani čárka, tak to není ideální stav. Na druhou stranu kritizovat, že Zpravodaj ovládá současné vedení není úplně fér – na JZ (buď to, kde byl Dědek, nebo následující, už si nevzpomínám) Masarčík OPAKOVANĚ vybízel přítomné, včetně názorových odpůrců, ať se stanou členy redakční rady. Že toho nevyužili není jeho chyba. No a pokud jde o náklady, tak snad nejsme zubožená vesnice o pár chalupách, abychom si nemohli dovolit obecní plátek.

HALA – Mám stejnou zkušenost jako Vy. Také jsem nezaznamenal, že by někomu (na rozdíl od koupaliště) hala chyběla. Je škoda, že nebyla víc zapojena veřejnost a když na to přišla řeč v diskuzi na tomto webu, tak Horák vyletěl jako čertík z krabičky. Druhá věc je, že se průzkumy a ankety nesmí přeceňovat, protože – teď to přeženu – by to mohlo dopadnout tak, že zbouráme Loretu, protože jí navštěvuje málo lidí a na vzniklém prostranství budeme pořádat farmářské trhy. Také v této situaci může platit, že „Lidé často nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážete.“ (Steve Jobs). Kdybychom se v roce 2006 účastnili ankety, tak odpovíme, že jsme spokojení s tlačítkovým mobilem a první místo mezi oblíbenými značkami by obsadila Nokia. O rok později se objevil iPhone s dotykovým displejem a kde je dnes Apple a kde Nokia… Navíc když vidíte, jak se tisknou na plné obrátky peníze a co se poslední dobou děje na trhu komodit, tak možná za pár let budeme rádi, že jsme peníze utratili za „maltu a cihly“, než abychom koukali, jak je užírá inflace.

KOUPALIŠTĚ – Kdyby byl rok 1991 a ne 2021, tak by bylo místo pro „Neodložíme to o pár let?“, ale třicet let ho mají všechny strany jako jeden z hlavních bodů programu, takže včera bylo pozdě.

To, že jsem v textu vynechal „pan“ a tituly není výraz neúcty, je to úzus. V novinách také neuvidíte: „Zemřel nejbohatší Čech pan Ing. Petr Kellner.“ nebo „Pan prof. Ing. Václav Klaus, CSc. se sešel s panem Ing. Milošem Zemanem.“

p.s.: Zmiňujete křižovatku u Čubanů, tak přikládám zajímavý odkaz: https://www.pametnaroda.cz/cs/cuban-frantisek-20190826
Jan Fidler napsal(a) v Čtvrtek, 29 Duben 2021 07:41
pekny a trefny prispevek. Hlasovani ohledne dulezitych investicnich akcii by neskodilo, vysledek by nebyl zavazny ale preci jen....zajimave by dopadlo hlasovani ohledne rozsireni D+D Park pana Dedka....95:5, zalezi kolik by pan Rezac nalil svaraku.

na titulovani si nekteri potrpi, bez titulu by utrpelo ego. Mate pravdu, jinde nez ve Zpravodaji se s tim nesetkame, takovy nas unikatSmile snad se nad tim pan redaktor trosku zamysli a nebo je to prani konselu. Rad vznesu dotaz ohledne titulovani, zbytecne to natahuje textSmile

Ing. Mgr Jan Fidler Csc, PhD. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Smile Wink
Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 29 Duben 2021 01:48
Pane Edmire Dizdareviči!
Přijměte nikoliv mou upřímnou soustrast, ale můj hluboký projev úcty v souvislosti s Vaším velmi kvalitně napsaným článkem. Nejsem sám, kdo je rád, že bydlíte v Kosmonosích.

Bizon pampeliškový z kosmonoských plání.
 
Karel Blecha napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 21:57

JEDNÁNÍ MZ dnes v podvečer – tj. dne 28. dubna 21 bylo celkově trochu jiné. Nejdříve obligátně k věci. Nepřítomni byli zastupitelé Štěpánek a Vais, z občanské veřejnosti se zúčastnili Damir Dizdarevič a Tomáš Rytíř. Dále byl přítomen redaktor Kosmonoského zpravodaje Pavel Petr. Z projednávaných bodů přikládám pozornost zejména: Byli schváleny rozpočtové opatření č. 10 až 13, které znamenají navýšení výdajů o částku 2.368 tis. Kč. Poměrně dlouhá diskuse proběhla nad bodem „Stížnost na činnost kontrolního výboru“. A protože zastupitel Vais nebyl přítomen, nevědělo se co vlastně stížnost p. Martina Kadlece obsahovala. Z vystoupení lídra ANO – Ing. Jiří Müllera vyplynulo, že toto seskupení má zájem o př. KV a nakonec bylo dohodnuto, že na příští jednání bude výslovně obeslán zastupitel Vais i členové KV a pravděpodobně bude vše v KV přeformátováno. Můžeme tomu být povděčni a věřme, že KV bude pracovat tak, jak má.


V závěru jednání starosta rozsáhle komentoval můj výše uvedený příspěvek o investicích města Kosmonosy. Důrazně mne upozorňoval, že bude vše na záznamu. Chci mu věřit, že to bude pravda. Netušil jsem, že příspěvek který téměř po čtvrt roce napíšu na tento web bude mít takovou odezvu mezi některými zastupiteli. Ze strany starosty mi byla velmi vytýkáno moje komentování komunálních reálií, v podstatě je nepravdivé, dehonestuji práci ostatní zastupitelů, atd. Nelze se detailněji zaobírat jeho výtkami, zcela určitě ať si zájemce (bohužel až za 7 dní) poslechne zvukový záznam. Velmi mi bylo vytýkáno, že jsem např. v příspěvku napsal, že se autobusová čekárna zbourá a postaví barák pro MP, což jsem asi skutečně přehlédl, protože aut. čekárna se bude prý pouze rekonstruovat. Dále byl ze strany starosty probírán můj postoj k hale, jak jsem se prý významně dotkl práce redaktora Pavla Petra, atd. Poté dostali slovo i další zastupitelé, kteří vystoupili v obdobném duchu jako starosta E. Masarčík. Někteří mne přirovnávali k prezidentu Zemanovi, jiní se ptali po smyslu mého příspěvku, atd. Staří matadoři jako např. JUDr. Lad. Řípa se diskuse neúčastnili. Já jsem se k některým věcem vyjádřil fakticky a věc krátce shrnul v tom smyslu, že jsme v komunální politice, a tedy stojíme před lidmi sotva v trenýrkách a musíme něco vydržet. Na závěr zmíním pouze vystupování př. Fin. výboru Doc. Lad. Horáka. Ten už mne na tomto webu označil v minulém příspěvku za lháře – viz http://nasekosmonosy.cz/nazory/2883-kosmonosy-rozpocet a tentokrát zašel ještě dál. Jeho vystoupení bylo v duchu … Blecha lže, je duševně nemocný měl by se dát vyšetřit …...když dělal na magistrátu, víme o čem to bylo. Na to jsem reagoval, že se vyprovokovat nenechám a kontroval jsem v tom smyslu ….. co nám chce říkat člověk, když ho okolí vnímá jako Kraumanovo dítě… Toto bylo pro něj asi velmi výrazné sdělení, protože když jsme opoutěli zasedací místa, tak mne tvrdě slovně inzultoval, ale bylo to pouze mezi námi dvěma a tak to i zůstane.


Tak tedy příště je MZ o týden dříve – tj 19. 5. 21 a nezapomeňte jít za 7 dní na ten slibovaný zvukový záznam.


Ing. Kar. Blecha, zastupitel města Kosmonosy

Lukas Prochazka napsal(a) v Čtvrtek, 29 Duben 2021 06:54
Pane Blecha, jste ze stare skoly, odpurcem brutalne deficitniho rozpoctu a to se v teto dobe dluhove moc nenosi. Nemyslim to nejak spatne ale dnesni doba dluhum preje, jen se podivejte na vladu CR a to jsou na tom leckde i o dost hure. Jak znamo dluh je dobry sluha ale i spatny pan, na to nesmi pani konsele zapomenout. Zatim je v mestske kase dost penez ale radnice bude muset ubrat nohu z plynu.

Celkove jsem zvedav jak vidi budoucnost domu C.10 Lipy, bude zajimave az se studie zverejni ve zpravodaji. Neuskodilo by i zverejneni parametru a par obrazku o hale, at se maji lidi na co tesit.

Co se radnici povedlo, tak rekonstrukce ulic pod zamkem a sokolovnou, za to palec nahoru, i znaceni a retardery, LED osvetleni. Doufejme ze v podobnem duchu probehne i rekonstrukce Hornich Stakor.

LP
 
Lukáš Prochazka napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 19:53
Pan Blecha jako zkuseny politicky matador by nebyl špatný starosta akorát vedeni Kosmonos by oddělení Stakor nešlo s nelibostí, přeci jen se tam teď mohutne investuje.
Petr Boubín napsal(a) v Úterý, 04 Květen 2021 18:56
Nebojte, pane inženýre, moc dobře vím, že dokud nebudou mít Stakory dalších cca 500 obyvatel tak se oddělit nemůžou. Ale kdyby ta situace nastala a většina Stakoraku by byla pro tak bychom tomu rozhodně nebranili.

A k vaší poznámce - nemusím předávat informace. Číst umíme všichni. Já se sem chodím jen občas bavit
Karel Blecha napsal(a) v Pátek, 30 Duben 2021 06:44
Trochu věcnosti k tématu oddělení Hor. Stakor... už hezkých pár let platí příslušná legislativa Min. vnitra ČR, že se může oddělit místní část, která má alespoň 1 tis. obyvatel (což pokládám za naprosto správný požadavek). Škoda, že to místostarosta Mgr. Petr Boubín neví. Ale přesto jsem rád, že na tento web chodí, dává příspěvky a určitě info z tohoto webu přenáší dál do vedení radnice.

Kar. Blecha
Petr Boubín napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 20:06
No vidíte, a podle pana Blechy pro stakory děláme málo.

A oddělení Stakor bychom pro jejich blaho vůbec nebránilo
 
Petr napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 14:57
Mám návrh na názvy sportovní haly a areálu koupaliště: EDARÉNA, EDAREÁL. Kam se to má posílat? Smile
Karel napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 12:08
Doporučuji referendum za oddělení Horních Stakor od Kosmonos.
Petr napsal(a) v Středa, 28 Duben 2021 18:30
Návrh podporuju. Karel Blecha by byl skvělý starosta samostatných Horních Stakor
 
 
 

TOPlist

Archív



Tato webová stránka používá cookies. Používáním této stránky souhlasíte s jejich využitím. Chcete-li zjistit více informací o cookies a jak s nimi pracovat, použijte tento odkaz.

Používáním této stránky souhlasíte s využitím cookies pro zajištění funkce nástroje Google AdSense.